Startpagina

 

Proficiat

 1954 - 2006

 

Nieuw!

 

La Cultura

Lunch & Dinner

Vanaf vrijdag 1 september opent het nieuwe restaurant

" ìLa Cultura Lunch and Dinnerî "

op het Wilhelminaplein in Eindhoven. Momenteel is deze locatie bekend als Broodje Smits echter met de uitbreiding naar Restaurant is er gekozen voor een nieuwe naam, een vernieuwde inrichting en een nieuw avondconcept.

De lunch blijft onveranderd.

Historie

vanaf

1954 -1993

 De familie Smits zetelt al vanaf 1954 op het Wilhelminaplein toen de opa van de huidige eigenaar CafÈ de Zwaan begon in het karakteristieke pand op nr. 5, Nu bekend als proeflokaal de Gaper.

In 1966 nam zijn zoon Ton Smits het bedrijf over en veranderde het bedrijf in Restaurant de Zwaan. In de jaren daarna volgde er nog een uitbreiding met kamerverhuurbedrijf hotel-o-theek de Zwaan.

 1993 - 2006

Broodje Smits

Nu 12,5 jaar geleden, met Broodje Smits in het hoekpand op nummer 4.

Drie jaar geleden heeft Mikell Smits, de zoon van Ton Smits, Broodje Smits overgenomen. De hotel-o-theek is overgenomen door de andere zoon Erwin Smits. De locatie op het karakteristieke plein van Eindhoven, de toekomstige plannen als horecaplein en het feit dat op deze manier beide bedrijven in de familie zouden blijven lagen hieraan ten grondslag.

 Van

Broodje Smits

naar

La Cultura

 Van Broodje Smits naar La Cultura

Toen Mikell en Inge Smits 3 jaar geleden Broodje Smits overnamen hadden zij al plannen om de zaak uit te breiden naar de avond. Eerst waren er een aantal verbouwingen nodig aangezien de receptie van de Hotel-o-theek nog midden in de Lunchroom zat en er moest een bar in de zaak gebouwd worden.

Voor de keuze van de lunchgerechten is gekeken naar ontwikkelingen die er waren op smaak- en eetgebied vooral richting de mediterrane keuken. De smaak van mensen is veel wereldser geworden. Men eet en kookt zelf ook steeds meer mediterraan en werelds. Naast uitproberen en proeven valt men ook vaak terug op vertrouwde gerechten als een eerlijke uitsmijter, een goed belegd broodje of een kop tomatensoep.

Deze mix van traditionele gerechten en meer spannende, mediterrane gerechten wordt bij Broodje Smits al geruime tijd toegepast en zal voor de lunch zeker blijven bestaan.

Voor het avondconcept is gekozen voor mediterrane gerechten en tapas. Met deze uitbreiding naar de avond is er tevens gekozen voor een nieuwe naam ìLa Cultura Lunch and Dinnerî.

 

La Cultura

Lunch and Dinner/Catering Broodje Smits
Wilhelminaplein 4
5611 HE Eindhoven
Tel. 040-2441249

 La Cultura

Alle gerechten die geserveerd gaan worden zijn door eigenaar Mikell Smits zelf ontwikkeld en dus origineel en verrassend waarbij de Italiaanse, Griekse, Franse en Spaanse keuken de basis vormen. In combinatie met de specifieke mediterrane kruiden, diverse pestoís, olijven, dressings, oliÎn en sauzen zijn La Cultura gerechten een nieuwe manier van genieten. Een gevoel van even weer op vakantie zijn. Tevens kan de gast bij een aantal gerechten zelf bepalen welke keuken de basis vormt voor de bereiding van de gekozen gerechten.
Uiteraard kan men bij de gerechten genieten van een lekker glas wijn.

Het interieur is onlangs aangepast en ademt een eigentijdse, warme sfeer uit waarbij het No nonsens karakter van de zaak nog steeds centraal staat.

Toekomst

Met deze vernieuwde zaak denken Mikell en Inge Smits een goede aanvulling te hebben op het Wilhelminaplein. Een plein dat zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld heeft en dat als uitgaansplein een nog grotere rol zal gaan spelen met de ontwikkelingsplannen die er zijn.

De naam Broodje Smits blijft gehandhaafd voor de Catering activiteiten voornamelijk aan bedrijven in het centrum van Eindhoven.

 

zie ook